Malzemeler
1 Paket Çikolatalı Puding
1 Paket Tuzsuz Etimek
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
Hindistan Cevizi
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayacağız. 2 su bardağı şekeri tencere koyalım ve kısık ateşte karamel kıvamına gelene kadar karıştıralım. Şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelince 3 su bardağı kaynar suyu tencereye yavaşça koyalım amman dikkat çok sıçrıyor eliniz yanmasın bu arada ocağınızın üzeri karamel olabiliyor :) Suyu ilave ettikten sonra şekerin katılaşmaması için karıştıralım ve şeker tamamen eriyince biraz daha şerbetimizi kaynatalım.
Etimekleri borcam tepsisine dizelim ve üzerine ocaktan aldığımız kaynayan şerbeti dökelim.
Etimekler şerbeti çekerken pudingimizi poşetteki tarifine uygun olarak hazırlayalım. Puding koyu kıvamını aldığında etimeklerin üzerine dökelim.Etimekler iyice pudinglendikten sonra üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
Soğuk olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder