Malzemeler
1 Kilo Kıyma
3 Dilim Bayat Ekmek
3 Yumurta (bir beyazı ayırın)
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Fincanı İnce Doğranmış Maydanoz
1 Kutu (200g) Patates-Havuç-Bezelye Karışımı Garnitür Konserve
Yapılışı
Garnitür hariç bütün malzemeleri yoğurup köfte hamuru elde edelim. Karışımı 3-5 dakika daha yoğuralım. Fırın kabını hafifçe yağlayalım (ben yağlı kağıt kullanıyorum daha iyi oluyor ve yağlı kağıdın üzerine streç folyo seriyorum böylece köfteyi daha iyi rulo yapabiliyorum işim bitincede streç folyoyu köfteden ayırıyorum) kıymayı tepsinin içine bir parmak kalınlığında yayalım. Garnitür karışımına çok az tuz serpip kıymanın ortasına yayalım ve üzerine haşlanmış yumurtaları bütün olarak aralıklı dizelim. Köftenin birleşme kısmı alta gelecek şekilde kıymayı rulo haline getirelim. Üzerine ayırdığımız yumurta beyazını sürelim 200C fırında 40 dakika kadar pişirelim. Pişme esnasında ara sıra kontrol edip etrafına sızan yağlardan üzerine dökün.(böylece köfte kurumayacaktır.)
Servis yaparken üzerine domates sosu dökmeniz lezzetini arttıracaktır.
Afiyet Olsun..
2 yorum:
Merhabalar,
Ellerine sağlık dalyan köfte çok güzel olmuş yeni gelin hanım :)
Marifetlerinin devamını bekliyorum sevgiler,
Melek...
Teşekkür ederim. Walla vakit buldukça bloğumu güncel tutmaya çalışıyorum.
Yeni tarifler eklemeye devam edeceğim.
Yorum Gönder