Malzemeler
1 Kilo Taze Fasulye
2-3 Orta Boy Soğan
3 Domates
1 Çay Bardağı Zeytin Yağı
1 Yemek Kaşığı Salça
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yapılışı
Taze Fasulyelerin uçlarını ve kenarlarını keserek (kılçık kalmaması için) ayıklayalım 2 veya 3'e bölerek bol suda yıkayalım. Tenceremize sırayla küp küp doğranmış soğanları, taze fasulyemizi, rende yapılmış domatesleri ve en üste zeytin yağımızı koyarak orta ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak fasulyeler rengini değiştirip, hafif pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım. Suyu tencereye koymadan önce salçamızıda koyarak birkaç kez kavuralım. Bu arada suyu ısıtalım. Fasulyeler piştikten sonra kaynar suyu tencereye koyalım tuzumuzuda ilave ederek ocağın altı kısık vaziyette pişmeye bırakalım.
Soğuk olarak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder