Malzemeler
1 kilo un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yumurta akı
1 paket pane harcı
Harcı için
5 orta boy patates
tuz, karabiber, pulbiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı
Malzemeleri büyük bir kapta karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru yapın. Oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopararak elinizde yarım santim kalınlığında açın. Orta kısmına harcı koyarak yukarıdan aşağıya doğru çekerek kapatın.
Yaptığınız taneleri yağsız tepsiye dizin ve üzerine yumurta akını sürün.
Son olarak pane harcını üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınınızda pişirerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder