Malzemeler
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Demet Yeşil Soğan
Yarım Demet Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Salça
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Orta Boy Kuru Soğan
Yapılışı
Mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım. Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte demlenen mercimek ve bulgur karışımının içine ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder