3 adet yufka
3 orta boy patates
2 orta boy soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber
Harcı için
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Patatesleri soyun ve parçalara bölerek haşlayın. Haşlanan patatesleri ezerek püre yapın. Soğanları ince ince doğrayarak yağda pembeleştirin. Bir kabın içine tüm malzemeleri koyarak karıştırın.
Ayrı bir kapta harcı hazırlayın.
Yufkaları üçgen şeklinde 4 parçaya bölün. Yufkaların üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan serpiştirin ve alt kısmına malzemeleri koyarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkayı sağdan sola doğru döndürün ve gül şeklini verin.
Hazırladığınız gül böreklerini yağlı tepsiye dizerek üzerine kalan harcı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceki fırınınızda 20-25 dk. pişirerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
1 yorum:
Tatlım çok güzel olmuştu ellerine sağlık.
Biraz acıydı ama neyse olacak o kadar :))
KOCAN
Yorum Gönder